Sós-olajos medvehagyma recept

sós olajos medvehagymaNagyon itt van a tavasz. Jó medwéhez illően a minap szedtem egy kis medvehagymát. Most közkinccsé tenném, az eddig egyetlen általam ismert, és jól működő módszert, hogyan tartósítsuk. Természetesen kíváncsian várom az esetleg ismert többi módszert is!

Hozzávalók:

  • 200 g medvehagyma levele
  • 2 dl olaj (olívaolaj, napraforgóolaj, repceolaj)
  • 1 teáskanál só
  • Ízlés szerint frissen őrölt bors

A sós-olajos medvehagyma elkészítése:

1. A medvehagyma leveleit alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és papírtörlővel szárazra itatjuk.
2. A medvehagymaleveleket vékony csíkokra vágjuk.
3. Az olajat egy serpenyőben enyhén felmelegítjük.
4. Beleszórjuk a medvehagymacsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és időnként átforgatva pár perc alatt megfonnyasztjuk.
5. Még melegen egy kimosott, steril befőttes üvegbe töltjük úgy, hogy tele legyen, és a tetejét lepje el az olaj.
6. Azonnal lezárjuk az üveget, fejreállítjuk, és így hagyjuk kihűlni.

Tippek és Felhasználási javaslatok:

  • A medvehagyma ízét fokozhatjuk, ha a sós-olajos keverékhez 1-2 gerezd fokhagymát is adunk.
  • Az olajba tehetünk friss kakukkfüvet, rozmaringot vagy bazsalikomot is.
  • A sós-olajos medvehagyma hűtőszekrényben tárolva 2-3 hétig is eláll.
  • Más vélemény:  ha alaposan teletömjük, gondosan lezárjuk a fedelével, és a hűtőbe helyezzük, akkor elvben egy egész évig kitart, nem romlik meg, íze tökéletes marad.
  • Kenyérre kenve finom reggeli vagy vacsora.
  • Sült húsok, zöldségek, saláták ízesítésére is kiváló.
  • Tésztaszószok, levesek ízesítésére is használható.

Jó étvágyat!

Ajánlom még:

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Egészséges táplálkozás – tippek. Zöldség, gyümölcs, ha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük