Melyek a zuhanyfal előnyei

zuhanyfal előnyei

Milyen zuhanyfalak léteznek? Mik az előnyeik?

A zuhanyfal számos előnnyel rendelkezik a fürdőszobában, többek között:

  • Egyszerű hozzáférés: Példának okáért a „walk-in” zuhanyfalak könnyű be- és kiszállást tesznek lehetővé, különösen időseknek és mozgáskorlátozottaknak.
  • Modern és minimalista megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, tágasabbá téve azt vizuálisan.
  • Karbantartás: egyszerűbb tisztítani, mint a hagyományos zuhanykabinokat, mivel kevesebb a vízfolt és lerakódás.
  • Csökkenti a csúszásveszélyt, mivel nincs magas perem, amelyen át kellene lépni.
  • Olcsóbb lehet, mint egy nagyobb méretű kád vagy minőségi zuhanytálca.

Fontos azonban figyelembe venni a zuhanyfalak esetleges hátrányait is, mint például a megfelelő vízelvezetés és a hőmérséklet szabályozásának szükségessége. Érdemes eközben tudni, hogy a modern dizájn, az egyszerűség és a praktikum hívta életre a zuhanyfalat. Divatba jöttek a tágas fürdőszobák, ahol a zuhany területe akár már duplája is lehet a megszokottnak. Emellett a teljesen zárt zuhanykabin is háttérbe szorult. Helyét átvette a zuhanyfal, mint határoló elem. A lakás funkcionális része dizájnelemmé lépett elő.

Persze zuhanyfalból is rengeteg félét találunk a piacon.

Milyen zuhanyfal méretet válasszak?

A fal mérete attól függ, mekkora helyet szánunk tusolásra a fürdőszobában, s pontosan milyen szakaszon határolna a zuhanyfal. Általában 70-160 cm széles falakból választhatunk, de akár egyedit is készíttethetünk. Ha a zuhany területét csak egyik oldalról határolja a fürdőszoba fala, vele szemben pedig egy szélesebb zuhanyfalat helyezünk el, akkor a másik két oldal nyitott maradhat. Így sem folyik ki a víz.

Milyen zuhanyfal anyagok léteznek?

Manapság a legtöbb gyártó 5-8 mm vastag edzett üveget használ. Ez nagyon kiváló választás, hiszen tartós, könnyű takarítani, ráadásul sokáig újszerű hatást kelt.

A zuhanyfal persze készülhet műanyagból vagy plexiből, ha alacsonyabb összeget szánunk rá. Egyes zuhanyfalak anyagát vízlepergető réteggel is bevonják, így még könnyebb őket tisztítani.

Zuhanyfal stílusa

Aki élvezi, hogy berendezheti fürdőszobáját, legjobban a zuhanyfal megjelenése iránt érdeklődik. Szerencsére a zuhanyfalak választéka e tekintetben is széles.

Keretes vagy keret nélküli?

Legtöbb helyen keret nélküli zuhanyfalat figyelhetünk meg. Ez könnyed megjelenést, egyszerűséget és eleganciát kölcsönöz a fürdőszobának. Mutatós választás minimalista fürdőszobába.

A keretes zuhanyfalak határozott egyéniségek kedvencei. Ha a fürdőszoba a merészebb, designer megjelenést tükrözi, akkor tökéletes választás egy markáns éjfekete keretes darab.

Átlátszó vagy matt?

Az edzett üveg, műanyag vagy plexi megjelenése sem mindegy. Lehet ugyanis átlátszó vagy matt. Sokan választják a köztes megoldást, a mintás zuhanyfalat. Ez esetben az átlátszó falon finom mintákat figyelhetünk meg.

Profil színe

Akár keretes, akár keret nélkül a zuhanyfal, legalább néhány tartóelemmel rendelkezik, például a kitámasztóval. Ezek leggyakrabban króm színűek. Divat ugyanakkor a fehér is, s a korábban már említett fekete is.

Zuhanyfal beépítési paraméterek

Zuhanyfal választásnál mindenképpen olvassuk el a termék teljes leírását. Vannak ugyanis olyan modellek, melyet beszerezhetünk beépíthető zuhanytálcával vagy anélkül. A második esetben közvetlenül a padlóburkolatra kerülnek.

A zuhanyfal kitámasztója vagy a fürdőszoba oldalfalához, vagy a mennyezethez csatlakoztatható. Egyes modelleknél minkét megoldás működik. Győződjünk meg róla, megfelelő-e a kitámasztó hossza, vagy megengedett-e, hogy vágjunk belőle.

Összegzés: A zuhanyfal előnye

Mielőtt zuhany válaszfalat vásárolunk, tájékozódjunk, milyen zuhanyfalak léteznek. Mérjük fel, mekkora terület határolására van szükség. Emellett válasszuk ki a tökéletes anyagot, megjelenést, valamint gondoljunk a beépítés menetére is.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Zuhanykabin részei - Szolgáltatás - Termék - Marketing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük